Klubbfakta

Ideell förening

Vi är en ideell förening med ett brinnande intresse för att vårda och hålla igång äldre Mercedes-Benz, Daimler, Benz och Maybach bilar. Klubben är öppen för alla med detta intresse. Du behöver alltså inte äga en bil, det räcker med att du är intresserad av dessa bilar. Medlemmar finns även i Norge, Danmark och Tyskland.

Mercedes-Benz Klubben Sverige (MBKS) är öppen för alla som är intresserade av Mercedesbilar.
Klubben är officiellt sanktionerad av Daimler och är medlem av Motorhistoriska riksförbundet MHRF.
Klubben är även medlem av MBCCCI, Mercedes-Benz Classic Car Club International
>>.

Teknisk rådgivning

Vare sig man håller på med renovering eller underhåller sin rullande Mercedes-Benz kan man vara i behov av råd. Klubben har kunnigt folk som kan svara för det mesta om de olika modellerna. Genom klubben finns för övrigt möjlighet att få rabatt vid reservdelsinköp hos Mercedes-Benz återförsäljare i Sverige och andra fristående handlare.

Klubbtidning

Mercedes-Benz Klubben Sverige ger ut en klubbtidning med fyra nummer per år. För mer information om tidningen klicka på ”MB-Journalen” i menyn. 

Försäkring: Genom medlemskapet i MBKS och efter godkännande av klubbens fordonsinspektörer har medlemmarna möjlighet att teckna en förmånlig och prisvärd försäkring. Även renoverings- och uppställandeförsäkring finns. För mer information klicka på Försäkring i menyn.

Träffar

Klubben ordnar träffar för otvungen samvaro där inte minst äkta hälften eller livskamraten uppmuntras att delta. Minst en stor träff kommer att anordnas relativt centralt i Sverige samt flera mindre träffar. Tanken är att skapa en god anledning att bruka sina entusiastbilar för färd till i någon mening intressanta, gärna kulturella, utflyktsmål. Förhoppningen är att bilhobbyn härigenom skall erbjuda såväl ett socialt som ett kulturellt mervärde. Känner du för att anordna en träff eller liknande så är det bara att kontakta den lokalrepresentant som är närmst, vi lovar att du kommer att få mycket trevligt.

Allt arbete i klubben sker ideellt och på fritiden. Därför är alla krafter välkomna så att vi tillsammans kan göra roliga saker i och runt våra bilar. Som medlem i klubben får du ta del av dess nätverk av kunnande och gemenskap.

Integritetspolicy >>