Försäkringen

 


Försäkra din bil via MHRF

 

Känner du till att du kan försäkra din klassiska Mercedes-Benz via klubben? Det är Motorhistoriska Riksförbundet som administrerar an­sökningarna och när försäkringen är beviljad kommer den att finnas hos Folksam.

När du köper ett fordon som är i trafik (påställt) krävs en giltig trafik­försäkring. Därför är det viktigt att du tecknar en försäkring från första dagen som du blir ägare till ditt fordon. Kontakta Folksam i Kramfors på telefonnummer 0612-853 50 och teckna en vanlig försäkring. Betald ej utnyttjad premie överförs till din MHRF-försäkring när den har beviljats.

Har du idag ett annat bolag, så tänk på att du kan flytta den först på årsförfallodagen. Ett tips är att när du köper en äldre Mercedes-Benz, välj Folksam från början.

På MHRF:s hemsida kan du ansöka om MHRF-försäkring samt räkna ut vilken premie ditt fordon får utifrån årsmodell och marknadsvärde inklusive eventuella extra prisbasbelopp.

Gå in på https://mhrf.se/mhrf-forsakring/ där hittar du även de fullständiga försäkringsvillkoren.

 

Hur gör man?

Grundregeln är att bilen ska vara äldre än 20 år och användas för nöjeskörning. Din bil får nämligen inte fungera som bruksbil. Läs mer på webbplatsen www.mhrf.se om deras unika försäkring. Där ansöker du genom att fylla i en digital ansökan och bifoga bilder på bilen.

Ange att du är med i Mercedes-Benz Klubben. Det är nämligen så att klubben får en årlig återbetalning om runt 35 kr/försäkring och det stärk­er klubbens verksamhet. Du ska också ange en fordonsinspektör som ska titta på bilen innan den godkänns. Mer nedan.

Försäkringssamordnare

Försäkringssamordnaren koordinerar vår klubbs arbete med MHRF- försäkringen, kan hjälpa dig som inte kan ansöka digitalt själv samt kan även hjälpa till att göra justeringar i din ansökan vid behov. Jan Qvick är vår klubbs samordnare. Du når honom via forsakringar@mbks.se eller 070-539 46 19.

Fordonsinspektörer

Fordonsinspektören granskar ditt fordon och skriver ett protokoll i de fall ett sådant ska bifogas din ansökan om MHRF-försäkring. Det finns cirka 350 inspektörer i Sverige. Du behöver inte välja en inspektör från vår klubb, men tänk på att ange att du är medlem hos oss. Våra egna inspektörer finns nedan.